Terina cu legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Terina cu legume

Ingrediente

  • - 500 g cartofi
  • -un borcan cu fasole verde(rotunda)
  • -500 g morcovi
  • -300 g telemea
  • -100 g smintina
  • -niste marar
  • -3 oua
  • -2 linguri unt
  • -sare,dupa gust

Mod de preparare

Cartofii spalati se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Fierbeti, in vase separate, fasolea si morcovii (curatati).

Dupa ce totul a fiert, morcovii se taie bastonase, cartofii, se taie patratele, iar fasolea doar se scurge.

Brinza se rade prin razatoarea cu gauri mici. Apoi se amesteca cu smintina, mararul (tocat marunt), ouale, sare (dupa gust).

O forma de chec (cca 20/10) se unge cu cele 2 linguri de unt, solid la baza si pe margini. Apoi se asaza un strat de morcovi, dupa care se pun citeva linguri din crema facuta (telemea+oua). Dupa aceea se pune un strat de fasole si iar citeva linguri din crema facuta si un strat de cartofi.

Se repeta operatiunea pina se umple forma. Deasupra trebuie sa fie un strat de crema de telemea.

Se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa cca 40 de minute la foc mediu.

Cind e gata, se lasa sa se raceasca (bine), apoi se rastoarna si se taie felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise