Terina cu somon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Terina cu somon

Ingrediente

  • 1paine alba Toast
  • 350g file de somon afumat
  • 1praz subtire sau 2-3fire de ceapa verde
  • 2tije mici de telina
  • 1leg.marar
  • 2linguri capere
  • 800g urda
  • 200g branza topita
  • 3linguri lapte
  • 280g branza feta
  • 10g gelatina
  • 1ou fiert
  • 1lamaie verde
  • 3-4linguri boia dulce
  • 1gogosar murat
  • 1ardei gras
  • busuioc
  • sare,piper

Mod de preparare

Se taie coaja feliilor de paine si se acopera baza unei forme de tort tapetata cu folie alimentara;Intr-un vas se amesteca branza topita cu urda,verdeata,prazul taiate marunt si amestecate foarte bine,se condimenteaza cu sare daca e nevoie si piper apoi se pune jumatate din cantitate peste miezul de paine,se uniformizeaza,deasupra se pun fileuri de somon,capere taiate,se acopera cu restul de branza,se uniformizeaza si se pune un alt strat de miez de paine.

Intr-un bol se paseaza branza feta,se adauga laptele,boia,ardei gras si gogosar cubulete mici,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in 2linguri apa rece apoi dizolvata pe bain-marie iar dupa ce totul este omogenizat,se rastoarna in forma se uniformizeaza,se acopera cu restul de folie care este pe marginea formei si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se scoate terina din forma cu grija se desprinde folia,se pune pe un platou,se decoreaza cu felii de ou fiert,capere,felii de lamaie,file de peste,frunze de busuioc apoi se pudreaza cu boia

Pentru ornat,fiecare cu imaginatia lui.

Pentru ca in fiecare an de sarbatorile Anului Nou nu trebuie sa ne lipseasca pestele de pe masa,recomand acest aperitiv super delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise