Terrina de ciuperci cu bacon

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Terrina de ciuperci cu bacon

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 300 gr paine uscata
  • 2-3 oua
  • 1 pahar cu lapte
  • 80 gr branza de oaie rasa
  • 150 gr felii de bacon
  • 40 gr unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cipercile si se taie felii,apoi bucatele.Se taie painea in cuburi si se intoduce intr-un bol in care turnam laptele.

Se curata si se taie ceapa si se caleste in 30 gr unt,cu usturoiul taiat marunt,foaia de dafin si un pic de patrunjel timp de 10 minute.Se adauga ciupercile taiate si se lasa la foc inca 10 minute.Se sareaza si pipereaza,se scoate foaia de dafin si se ia de pe foc.Se scurge bine painea si se aseaza din nou in bol,se adauga ciupercile calite,ouale,branza ,patrunjelul taiat ,sare si piper.Se amesteca pana obtinem un aluat consistent.Se unge cu unt o tava de plum cake ,se adauga hartie de cuptor si apoi imbracam cu feliile de bacon,asezand feliile la baza,una dupa alta lasand sa iasa din forma tavii.Se umple forma cu compozitia de ciuperci.Se indoaie feliile de bacon inspre interiorul tavii,introducand la cuptorul incalzilt deja la 190 grade ,timp de 30 minute.Se scoate din cuptor,se lasa sa se odihneasca cateva minute,Se scoate din tava .se taie felii si se serveste.Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise