Spalam, uscam si taiem pieptul in cuburi mai marisoare. Ciupercile se curata/se spala si (daca sunt mai marisoare) se taie in 4, cat mai mari pentru ca ele scad la calit. Daca sunt mai micute, eu le las intregi. Imi place sa fie carnoase in mancare.
Usturoiul se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie, punem 2 lg ulei masline, cateva rondele de usturoi verde si punem la incins. Aruncam bucatalele de piept si lasam sa se rumeneasca un pic la foc iute, dupa care dam la foc mediu, adaugam un praf de sare si lasam sa se faca in sos propriu :))
In alta tigaie, punem la incins 2 lg ulei masline, cateva rondele usturoi si aruncam ciupercile taiate grosier. Lasam un pic la foc iute, apoi lasam cateva minute sa se caleasca. Adaugam un praf de sare. Peste puiul taiat cuburi, aruncam ciupercile sotate, firele de usturoi verde, si cateva rosii uscate. Punem pe foc si lasam sa mai sfaraie un pic. Dupa ce s-au mai rumenit, presaram niste oregano. Daca dorim, ne putem opri aici si servi direct asa.
Daca nu, dizolvam cele 3 lg bulion intr-o cana cu apa si turnam peste pui si ciuperci. Dam un pic la foc iute, mai adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inca vreo 15 min, pana scade sosul.
Presaram un praf de boia iute si servim cu muraturi, castraveti in otet sau salata verde.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii