Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Ingrediente

  • -1kg pulpa de porc(pentru cei carora le place carnea mai grasa, se poate folosi si piept de porc)
  • -1 piept de pui( cca 1/2 kg)
  • -2-3 carnaciori cabanos sau oltenesti
  • -200g costita afumata
  • -5-6 ciuperci
  • -boia
  • -usturoi
  • -o foaie de dafin
  • -busuioc
  • -150 ml vin alb
  • -sare
  • -piper
  • -ardei iute
  • -50 ml ulei
  • -pentru mamaliga se foloseste 200g malai

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie cubulete. O punem la foc moderat in (de preferat) wok, cu un pic de ulei si o cana de apa, sare, foaia de dafin, un pic de piper.

Intre timp, costita se taie julien.

Carnaciorii ii taiem felite de cca 1cm

Pieptul de pui se taie cubulete

Ciupercile se taie feliute

Intre timp urmariti si carnea din wok, mai adaugati cate o cescuta de apa.

Cand carnea este aproape fiarta, se adauga carnea de pui,costita , carnaciorii,ciupercile, usturoiul taiat feliute,ardeiul iute ,boiaua, piperul.

Dupa 10 minute se mai adauga vinul si busuiocul si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

Intre timp se face o mamaliguta.

Tigaia picanta se serveste alaturi de 2 bulgarasi de mamaliguta

Va doresc pofat buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise