Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu

Ingrediente

  • - 500 g piscoturi Savoiardi
  • - 500 g Crema Mascarpone
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - 10 linguri lichior Irish Cream
  • - 10 g gelatina
  • - 5 linguri cafea macinata
  • - 2 lingurite cacao

Mod de preparare

Se incepe cu prepararea unei cafele din aproximativ 500 ml apa si cele 5 linguri de cafea.

Pana ce cafeaua se raceste se trece la prepararea cremei.

Se separa ouale: galbenusurile se bat cu 100 g zahar; se inglobeaza lichiorul si gelatina, iar la urma crema Mascarpone. La Tiramisu rețeta originală nu se pune gelatina, dar eu am pus pentru ca am vrut o crema mai ferma.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se inglobeaza in crema de galbenusuri.

Cu toate pregatite trecem la asamblarea tortului sau a prajiturii, cum vreti, mie imi place sa-i spun tort.

Tava in care o sa asamblam tortul se unge cu un strat de crema.

Fiecare piscot se trece prin cafea. Atentie se trece numai foarte putin! se introduce fiecare piscot in lichid si se scoate imediat, altfel riscam sa se inmoaie prea mult si nu-si vor mai pastra forma si aspectul frumos; continuam astfel pana terminam de pus primul strat de piscoturi, inca un strat de crema ( din belsug) apoi iar piscoturi si tot asa pana se termina.

La sfarsit se pudreaza cu cacao

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise