Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu

Ingrediente

  • * 1 punga piscoturi, deci 400, 500 grame,
  • * 500 g branza Mascarpone,
  • * 4, 5 oua,
  • * 150 g zahar,
  • * 400,500 ml cafea Espresso/ Ness/ cafea tare,
  • * Cateva linguri coniac/ lichior/ rom,
  • * O cutie 250 g frisca.

Mod de preparare

Preparat pe 1 martie si vizionat pe 8 martie, cand nu voi gati, ca sunt o Duoamna si nu voi sta la cratita!

Preparam o cafea Espresso - 500 ml, pe care o amestecam cu rom, lichior sau coniac. Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul, pana ce se deschid la culoare. Am adaugat apoi 4 linguri de lichior (eu am avut un lichior cu alcool 35% volum, cu extract de plante, mirodenii, care a dat operei mele un gust deosebit). Mai adaugam crema Mascarpone, direct din frigider, si se amesteca foarte usor si foarte putin!

Va marturisesc ca nu am mai folosit albusurile, asa cum prevede Tiramisu rețeta originală, ci am batut o cutie de frsca de 250 g si am incorporat usor, cu lingura, in crema de galbenusuri si Mascarpone. Punem amestecul la frigider cel putin 30 minute.

Piscoturile se inmoaie pe o singura parte, in cafea, foarte usor, pentru a nu se inmuia si le asezam fara spatii goale intre ele. Acoperim primul strat de piscoturi cu crema si pudram cu cacao. Repetam procedeul, pana terminam piscoturile si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Pudram usor cu cacao, si se lasa la frigider cel putin 5 ore. E mult mai bun a doua zi, dimineata! Inainte de a-l servi, mai pudram cu cacao, pentru un aspect deosebit.

Sfat din experienta GDC-ista: daca nu aveti rabdare si vreti sa savurati mai repede tortul sau piscoturile nu sunt destul de insiropate, faceti cum am facut eu: turnati cu o lingurita din cafeaua ramasa peste piscoturi si ati rezolvat problema!

Cu drag,

GDC

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise