Ingrediente
* 1 punga piscoturi, deci 400, 500 grame,, * 500 g branza Mascarpone,, * 4, 5 oua,, * 150 g zahar,, * 400,500 ml cafea Espresso/ Ness/ cafea tare,, * Cateva linguri coniac/ lichior/ rom,, * O cutie 250 g frisca.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
4 voturi
Mod de preparare
Preparam o cafea espresso - 500 ml, pe care o amestecam cu rom, lichior sau coniac. Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul, pana ce se deschid la culoare. Am adaugat apoi 4 linguri de lichior (eu am avut un lichior cu alcool 35% volum, cu extract de plante, mirodenii, care a dat operei mele un gust deosebit). Mai adaugam crema Mascarpone, direct din frigider, si se amesteca foarte usor si foarte putin!
Va marturisesc ca nu am mai folosit albusurile, asa cum prevede Tiramisu rețeta originală, ci am batut o cutie de frsca de 250 g si am incorporat usor, cu lingura, in crema de galbenusuri si Mascarpone. Punem amestecul la frigider cel putin 30 minute.
Piscoturile se inmoaie pe o singura parte, in cafea, foarte usor, pentru a nu se inmuia si le asezam fara spatii goale intre ele. Acoperim primul strat de piscoturi cu crema si pudram cu cacao. Repetam procedeul, pana terminam piscoturile si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Pudram usor cu cacao, si se lasa la frigider cel putin 5 ore. E mult mai bun a doua zi, dimineata! Inainte de a-l servi, mai pudram cu cacao, pentru un aspect deosebit.
Sfat din experienta GDC-ista: daca nu aveti rabdare si vreti sa savurati mai repede tortul sau piscoturile nu sunt destul de insiropate, faceti cum am facut eu: turnati cu o lingurita din cafeaua ramasa peste piscoturi si ati rezolvat problema!
Cu drag,
GDC
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
O prajitura fina si tare delicioasa...Imi place tare mult...
violette (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Imi place cum arata si ced ca a fost si foarte bun....
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Foarte bun si tiramisul tau.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Foarte bun!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
tare bun!ce dragalasi sunt ghiocei......