Tiramisu a la Margot

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu a la Margot

Ingrediente

  • un plic de nes
  • o punga mare de piscoturi
  • 7 linguri cu varf de zahar
  • 5 oua
  • 500g Mascarpone
  • 2 plicuri de praf de frisca
  • scortisoara

Mod de preparare

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam Mascarpone si amestecam pana devine ca frisca. Compozita obtinuta o tinem la frigider.

Se bat albusurile spuma, adaugam praful de frisca nedizolvat si continuam sa batem pana la incorporarea totala a acestuia. Cele doua compozitii (albusurile si galbenusurile) se amesteca si se introduc in congelator. Se asaza un strat de piscoturi in tava/platou si se stropesc cu cafea, unul cate unul, se pune crema, dupa care se asaza un strat de piscoturi stropite cu cafea, apoi intindem crema... La final se presara scortisoara cu ajutorul unei strecuratoare de ceai si se tine o zi la frigider sau cat rezistati (cateva ore este musai sa stea la frigider).

Mentiuni: Cine doreste sa puna mai multa cafea sau mai mult zahar o poate face.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura