Tiramisu rețeta originală
Prima data se prepara cele 2 creme:
CREMA DE MASCARPONE: Se pun intr-un bol toate ingredientele de la crema si se mixeaza pana devine un amestec omogen.
CREMA DE CAFEA: Se pune pe foc, intr-o oala, laptele, cafeaua si frisca si se aduce la punctul de fierbere. Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin o crema omogena, apoi se adauga amidonul si se amesteca bine. Se adauga crema de galbenusuri peste laptele, frisca si cafeaua din oala si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Se tapeteaza o tava rotunda (cu inel detasabil pt. a scoate prajitura mai usor) cu folie alimentara sau cu hartie de copt. Se pune pe fundul tavii un rand de piscoturi insiropate in cafea, apoi se intinde crema de cafea. Se mai pune un strat de piscoturi insiropate si se intinde crema de mascarpone. Se lasa la rece cateva ore, apoi se pudreaza cu cacao inainte de servire.
POFTA BUNA!
Desi Tiramisu rețeta originală imi place grozav, va propun sa incercati si aceasta varianta ;)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii