Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 250g mascarpone
  • 100g zahar pudra
  • 250ml cafea rece
  • 250ml frisca
  • 1 pachet piscoturi pavesini
  • crema pt tartufi:
  • -200g ciocolata amara
  • -250ml frisca

Mod de preparare

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza, iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine, se incorporeaza cu o paleta de plastic amestecand cu grija. Se tine in frigider.

Intre timp topim ciocolata la rece. se amesteca cu frisca lichida, crema se va intari imediat. Se tine la frigider in timpul in care se asambleaza tiramisù.

Se aseaza un strat de piscoturi inmuiati in cafea, un strat de crema de mascarpone pana la terminarea piscoturilor si a cremei, asa cum se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală. Urmatorul strat va fi de trufa de ciocolata, iar deasupra cu ajutorul unui pos decoram tiramisu. Se tine la frigider cam 2 ore, dupa care se poate servi,presarand cacao amara;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise