autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu cu portocale si stafide

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2021

Ingrediente
Un pachet mare de piscoturi (400 g), 200 ml frisca lichida, O cutie de crema mascarpone (250 g), 3 linguri de zahar, 4 lingurite cafea macinata, 1 pliculet cafea solubila (Jacobs Velvet), 500 ml apa, pentru ornat:, Cacao neagra, Zahar colorat, Coaja de portocala, dupa gust,, Stafide, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Am pregatit acest Tiramisu, dar fara oua, am mai adaugat stafide si coaja de portocala si mi s-a parut mai gustos si mai aromat. De data aceasta l-am montat intr-o forma rotunda si am facut ultimul strat din piscoturi, nu crema, o sa vedeti ce aspect placut capata in sectiune.

Se prepara cafeaua (eu am facut-o ceva mai slaba, de data aceasta, din 500 ml apa si 3 lingurite cafea macinata) si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc.

Se bate frisca pana devine fina, matasoasa. Separat, intr-un vas adanc se amesteca (cu mixerul) crema mascarpone cu zaharul, se incorporeaza treptat frisca, 1 lingurita de cafea macinata, cafeaua solubila. Se trec rapid piscoturile prin cafeaua strecurata, nu le insiropati prea tare.

Intr-o tava rotunda, detasabila, se asaza pe folie de plastic un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Eu am adaugat si stafide si coaja de portocala, iar ultimul strat l-am lasat de piscoturi, insa il puteti lasa de crema si puteti orna dupa plac.

Se pudreaza cu cacao si zahar colorat. Se da la frigider pana la servire.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu portocale si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 2 comentarii

  • Sorina , 07 ianuarie 2022

    Wauuu, arata superb.

  • Sonya , 12 decembrie 2021

    Foarte bun, o idee buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Un pachet mare de piscoturi (400 g)
  • 200 ml frisca lichida
  • O cutie de crema mascarpone (250 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 4 lingurite cafea macinata
  • 1 pliculet cafea solubila (Jacobs Velvet)
  • 500 ml apa
  • pentru ornat:
  • Cacao neagra
  • Zahar colorat
  • Coaja de portocala
  • dupa gust,
  • Stafide
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sorina

Wauuu, arata superb.

Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe de padure Cheesecake cu fructe de padure

Pentru baza, maruntiti bicuitii intr-un robot si amestecati-i cu laptele si untul topit. Noua ne place baza inalta, dar daca nu o doriti

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Crema de vanilie cu unt Crema de vanilie cu unt

Intr-o craticioara se pun galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia. Se mixeaza bine pana obtinem o compozitie cremoasa si deschisa la

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Tort de mere - Maria