Am pregatit acest Tiramisu, dar fara oua, am mai adaugat stafide si coaja de portocala si mi s-a parut mai gustos.
Am pregatit acest Tiramisu, dar fara oua, am mai adaugat stafide si coaja de portocala si mi s-a parut mai gustos si mai aromat. De data aceasta l-am montat intr-o forma rotunda si am facut ultimul strat din piscoturi, nu crema, o sa vedeti ce aspect placut capata in sectiune.
Se prepara cafeaua (eu am facut-o ceva mai slaba, de data aceasta, din 500 ml apa si 3 lingurite cafea macinata) si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc.
Se bate frisca pana devine fina, matasoasa. Separat, intr-un vas adanc se amesteca (cu mixerul) crema mascarpone cu zaharul, se incorporeaza treptat frisca, 1 lingurita de cafea macinata, cafeaua solubila. Se trec rapid piscoturile prin cafeaua strecurata, nu le insiropati prea tare.
Intr-o tava rotunda, detasabila, se asaza pe folie de plastic un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Eu am adaugat si stafide si coaja de portocala, iar ultimul strat l-am lasat de piscoturi, insa il puteti lasa de crema si puteti orna dupa plac.
Se pudreaza cu cacao si zahar colorat. Se da la frigider pana la servire.
Pofta Buna!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii