Ingrediente
-400 grame pișcoturi, -500 grame de mascarpone, -5 ouă, -50 ml vișinată, -o esență de migdale, -9 linguri de zahar, -600 ml cafea îndulcită
Dificultate: Medie | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Am bătut albușurile spuma și am adăugat 4 linguri de zahăr, după care le am integrat și pe acestea ca la blat, mixând câteva minute. Separat, am mixat gălbenușurile cu restul de zahar și aromele (amaretto, vanilie sau ce preferați, eu am optat pentru vișinată) pana s-a făcut crema și s-a dizolvat din zahar. Am adăugat mascarpone și am mixat ușor un minut pana s-a integrat complet. Am adăugat albușurile spumă și am renunțat la mixer, amestecând ușor cu un tel sau o spatula.
Într-o tava potrivită (încercați înainte sa aproximati cum vor încăpea pișcoturile) am pus un strat de pișcoturi înmuiate în cafea îndulcita, apoi un strat de crema și am repetat operațiunea cu cel de al doilea strat. Deasupra am presărat cacao și am lăsat la rece.
Nu am avut Amaretto și am făcut o mica improvizație cu esență de migdale și cu un shot de visinată dulce pe care le am adăugat un cremă. După câteva ore, eventual o noapte de stat la rece este perfect