TIRAMISU (fara mascarpone)

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
TIRAMISU (fara mascarpone)

Ingrediente

  • -1,5 l lapte
  • -cca 20-30 ml zeama de lamiie
  • -24 de piscoturi(200 grame)
  • -4 oua
  • -6-8 linguri lapte
  • -200 g zahar
  • -400 ml frisca lichida
  • -300-400ml cafea

Mod de preparare

Laptele se fierbe;cind clocoteste se pune zeama de lamiie;se va brinzi;nu va speriati:trebuie sa se brinzeasca.Se pune laptele,brinzit,intr-un saculet din material(sau tifon),

pe o strecuratoare;se lasa cel putin 1 ora.

Dupa aceea ramine in saculet un fel de crema alba,sa-i zicem brinza.E grasa,buna pt Tiramisu.

Ouale se separa;albusurile se bat;cind sint tari se adauga cca 140 g zahar.Se bat in continuare;se intaresc mai mult.Se pun apoi pe aburi,si cu un tel se bat cca 8-10 minute,ca pt bezele.Se pun apoi de-o parte.

galbenusurile cu 60 g zahar si 6-8 linguri lapte se mesteca bine,apoi se pun pe aburi,10 minute;se mesteca tot timpul.

Cind galbenusurile sint reci,se pune,peste brinza(facuta din lapte),vanilie,coaja de lamiie.Se mesteca f.f.bine;in compozitia asta se incorporeaza albusurile(batute pe aburi),reci.

Frisca lichida se bate,se indulceste f.putin,se incorporeaza,apoi,in crema de galbenusuri

Aranjare

Intr-o tava(pyrex)de cca 20/30 se pune f putina crema(ca sa nu se puna piscoturile direct pe tava),apoi se pun 12 piscoturi,inmuiate,unul cite unul,in cafeaua,indulcita f putin(cine vrea,poate pune rom in cafea);peste ele se pune jumate din crema;peste crema se rade putina ciocolata(cine vrea);se pun, apoi celelalte 12 piscoturi inmuiate in cafea si cealalta jumatate de crema.Deasupra se pudreaza ,din abundenta, cu cacao.

Se lasa la rece ,10-12 ore.Se serveste,taiata bucati de cca 7/7 cm.

E bun Tiramisu rețeta originală, dar e bun si fara mascarpone.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise