Tiramisu in cupe

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tiramisu in cupe

Ingrediente

  • Pentru crema de branza si fructe
  • -400 grame branza crema
  • -3 oua
  • -3 linguri sirop de arţar
  • -2 lamai mici
  • -8 linguri suc proaspat de portocala( o portocala de marime medie; se foloseste si coaja)
  • -2 linguri de menta verde
  • -1 cana seminte de rodie
  • -400 grame capsuni proaspete
  • Pentru sirop
  • -150 grame capsuni proaspete
  • -5 linguri sirop de arţar
  • Mai avem nevoie de
  • -8 piscoturi de sampanie
  • -pentru decor: cateva capsuni,boabe de rodie, frunze de menta verde

Mod de preparare

Dupa ce am facut Tiramisu rețeta originală, am vrut neaparat sa incerc si aceasta varianta:

Crema de branza

Se bat albusurile tari cu un praf de sare.

Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul de arţar.

Se adauga la branza albusurile si se amesteca usor de jos in sus.

Se da la frigider pana se pregatesc fructele si siropul.

Fructele

Capsunile se spala si se feliaza; se scot semintele de rodie si se spala.

Menta se taie marunt .

Se rade coaja de la cele 2 lamai si de la portocala si se storc.

Se amesteca frunza de menta, coaja si sucul de lamaie si portocala cu fructele.

Siropul

Se mixeaza in blender capsunile ; se adauga siropul de arţar si se amesteca bine.

In cupe se aseaza mai intai piscoturi inmuiate in zeama de la fructe( se pun fructele intr-o strecuratoare sa se scurga plusul de lichid care rezulta).

Se pun straturi alternative de crema de branza, fructe,sirop; ultimul strat este de crema de branza.

Se decoreaza cu felii de capsuni , seminte de rodie , frunze de menta verde si sirop.

Se pun la frigider 2 ore .

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise