Tiramisul meu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisul meu

Ingrediente

  • -1 pachet Savoiardi-La Buona Pasticceria
  • -500g Mascarpone-Largo Maggiore
  • -6 oua
  • -200g zahar pudra
  • -200ml frisca HuLaLa
  • -4 plicuri de zahar vanilat
  • -700ml cafea expresso
  • -4 linguri de zahar
  • -12 linguri de rom
  • -cacao neagra sau ciocolata rasa
  • -2 gelatine de 10g

Mod de preparare

Se prepara 700ml de cafea expresso si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 210g zahar pudra pana devine o spuma alba. Se adauga cele 500g de Mascarpone si se amesteca cu galbenusurile. Cele 6 albusuri se bat cu 90g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat si se amesteca prin rasturnare cu crema preparata mai sus. Atentie! Crema se poate taia. Se pun la muiat in apa rece cele 2 pachete de gelatina. Se bat cele 200g de frisca si se amesteca tot prin rasturnare cu intreaga compozitie. Se ia cafeaua expresso si se amesteca cu 4 linguri de zahar si 12 linguri de rom. Se pregateste o tava cat sa incapa Savoiardi pe doua randuri si ne apucam sa aranjam prajitura. Se ia fiecare piscot in parte, se inmoaie in cafea si se pune in tava, astfel procedand cu fiecare piscot in parte aranjandu-i unul sub altul, asa cum se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală. Se topeste gelatina si se pune in crema. Cand s-a umplut fundul tavii, se pune un strat de crema cat sa-i acopere bine si se reia procesul de la inceput cu piscoturile muiate in cafea asezate frumos, iar cand s-a umplut tava se pune crema care a mai ramas. Se pudreaza cu cacao si se da la rece de seara pana dimineata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise