Tocana de legume

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tocana de legume

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: -50 ml ulei. -3-4 cepe potrivite. -1 ardei gras mai mare (rosu
  • verde sau galben). -1-2 zuchinni potriviti (poate fi si un dovlecel). -1 pastranac. -4-5 morcovi. -5-6 rosii potrivite. -100g orez. -500ml suc de rosii. -1 cubulet Knor cu gust de legume. -1 radacina patrunjel. -Sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Luam legumele si le curatam de coji, cotoara si seminte. Le spalam bine si le tocam in mod grosolan, adica ceapa, rosiile si zuchinele in felii mari; morcovul si radacina de patrunjel in rondele; ardeiul gras si pastranacul in cuburi mai mari. Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind incepe sa se incinga punem si radacinoasele si lasam sa se friga putin, circa 2-3 minute dupa care adaugam sucul de rosii si circa 200ml de apa, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba circa 10 minute la foc potrivit mestecind din cind in cind sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa care adaugam restul legumelor, amestecam bine, acoperim din nou si lasam sa fiarba la foc potrivit, amestecind frecvent, pina cind legumele incep sa se inmoaie, atunci adaugam orezul si cubuletul Knor, dizolvat in prealabil in putina apa fierbinte, amestecam bine si lasam sa fiarba pina cind toate legumele sunt bine fierte.Tot acest timp este nevoie sa amestecam destul de des ca altfel incepe sa se prinda de fundul cratitei. Cind totul este fiert, potrivim de sare si piper, mai lasam sa dea un clocot si mincarea este gata. Pentru cei care le place picant, pot adauga si un ardei iute mai mic, taiat rondelute mici. Poate fi servita ca atare ca si mincare de post (calda sau rece) sau ca si garnitura. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise