Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se scurga.
Taiem marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi le sotam intr-o tigaie in putin ulei(unt).Cand ceapa a devenit sticloasa , adaugam bucatile de carne, amestecam sa se rumeneasca putin carnea pe toate partile.
Asezonam si adaugam apa cat sa depaseaca putin nivelul carnii. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic.
Intr-un bol amestecam smantana cu faina, adaugam pasta de ardei si un polonic mic din sosul in care a fiert carnea. Amestecam sa nu se faca cocoloase si rasturnam compozitia peste carne. Lasam sa dea cateva clocote.
La final presaram patrunjel verde tocat si servim tocana cu mamaliguta.
Pofta mare !
Mai multe poze gasiti aici:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/tocana-de-miel-cu-smantana-si.html
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii