Tocana de vinete cu ciuperci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tocana de vinete cu ciuperci

Ingrediente

  • 1kg ciuperci galbiori
  • 2kg vinete
  • 2cepe
  • 1kg ardei kapia
  • 1kg rosii
  • 1cana cu ulei(200ml)
  • 1ardei iute
  • 2frunze de dafin
  • sare

Mod de preparare

In vasul cu fund dublu sau tuci,se pune uleiul iar dupa ce s-a incins,se adauga ceapa tocata,ciupercile curatate daca e cazul,spalate si feliate,dupa 3-4min vinetele spalate,uscate,taiate cubulete mai mari,ardeiii taiati in fasii,ardeiul iute rondele,rosiile spalate si taiate in cuburi mari,1lingura rasa cu sare,dafin,1cana cu apa,se lasa la cuptor amestecand din cand in cand,pana scade iar uleiul iese la suprafata.

Se potriveste de gust,se pune tocana in borcane curate,se infileteaza bine capacele apoi se sterilizeaza 1h din moment in care incepe apa sa fiarba;se lasa sa se raceasca in patura apoi se depoziteaza la camara.

Aceasta reteta cu cantitati mai mici,se poate pregati si in zile de post sau de ce nu, facand parte din meniul zilnic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise