Azi mi s-a făcut poftă de o tocăniță decadentă cu coaste de porc marinate (cam neprietenoasă cu arterele, dar dacă nu devine obișnuință, atunci e de bine :)).
Mai întâi am pregătit marinada din cimbru, rozmarin și 2 căței de usturoi pe care i-am pus în mojar, i-am mărunțit, apoi am adăugat 2 linguri de ulei de măsline și cu pasta obținută am uns bine bucățile de coaste. Peste am turnat o lingură de oțet balsamic roșu și le-am lăsat un sfert de oră să se marineze (dacă aveți timp, lăsați-le mai mult).
Pentru că pasta cu care le-am uns conține ulei, am prăjit costele într-o tigaie fără a mai adăuga ulei. Le-am rumenit pe toate părțile apoi le-am scos pe o farfurie. În aceeași tigaie am călit ceapa și usturoiul rămas, tocate, apoi le-am transferat într-o oală mai încăpătoare. Am pus o linguriță de boia și chimenul, le-am lăsat câteva secunde să se prăjească, apoi am adăugat apă. Bucățile de carne și roșiile tocate le-am adăugat la tocăniță și le-am lăsat să fiarbă la foc mic până ce carnea s-a frăgezit.
Cartofii, tăiați bucăți, i-am pus în mâncare și am lăsat-o să fiarbă în continuare.
La final am pus o mână de pătrunjel verde tocat, câteva crenguțe de cimbru, sare și piper. Tocănița merge de minune cu o salată de roșii.
Să aveți poftă bună!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii