autor:

diana

» » Mancaruri cu carne

Tocanita cu carne de porc si paste

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
600g carne de porc, 2 cepe, 1 morcov, 1ardei gars, 250g paste, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper, optional:, 1lingurita de zahar, 2-3 catei de usturoi ,, foaie de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

carnea se taie cubulete mici si se pune la calit intr-o cratita cu ulei incins.
se amesteca continu pana isi schimba culoarea, atunci adaugam ceapa taiata bucatele mai mare.
o lasam 2 minute dupa care punem ardeiul taiat cu bulete si morcovul dat pe razatoarea mica.
lasam sa fiarba la foc mic pana scade zeama, adaugam sare, piper, un pahar cu apa, acoperim si lasam sa fiarba inabusit la foc mic.
cand carnea este aproape gata punem si pasta de rosii, zaharul, foia de dafin, ustoroul si dam gust cu sare si piper daca mai este nevoie completam cu apa astfel nivelul apei sa fie cu 2 degete deasupra carnii.
cand a fiert carnea ingrosam sosul cu 2 linguri de faina dizolvate in apa rece, dam un clocot si oprim focul.

pastele se pun la fiert in apa care fierbe cu un praf de sare si o lingura de unt. cand apa fierbe bine oprim focul si acoperim oala , le lasam asa pana isi maresc volumul, apoi le scurgem si le clatim in apa rece.

totodata aceasta tocanita poate fi servita si cu altfel de garnituri cartofi natur, piure, orez...etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de porc si paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine! Foarte gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Arata foarte bine poza si cred ca este si foarte buna.

Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 600g carne de porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1ardei gars
  • 250g paste
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • optional:
  • 1lingurita de zahar
  • 2-3 catei de usturoi ,
  • foaie de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

23 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

10 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata tare bine! Foarte gustoasa!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
“Bamyah”-Mancare de bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca