Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute ,dupa care le punem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece.
Incingem uleiul intr-o cratita si punem ceapa taiata . Cand aceasta s-a inmuiat ,adaugam ardeiul taiat cubulete si le calim impreuna 4-5 minute. Adaugam rosiile decojite si taiate apoi vinetele scurse bine. Punem frunza de dafin si un pahar cu apa si lasam sa fiarba acoperit 20-25 minute, la foc mic. Condimentam cu sare si piper si la sfarsit asezonam cu patrunjelul tocat. Se serveste calda sau rece, alaturi de o salata sau muraturi.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii