autor:

gicuta

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita cu vinete

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2015

Ingrediente
2 vinete, 2 ardei capia, 5 rosii, 5 cepe, sare, piper, o frunza de dafin, 1 legatura patrunjel, 100 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute ,dupa care le punem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece.
Incingem uleiul intr-o cratita si punem ceapa taiata . Cand aceasta s-a inmuiat ,adaugam ardeiul taiat cubulete si le calim impreuna 4-5 minute. Adaugam rosiile decojite si taiate apoi vinetele scurse bine. Punem frunza de dafin si un pahar cu apa si lasam sa fiarba acoperit 20-25 minute, la foc mic. Condimentam cu sare si piper si la sfarsit asezonam cu patrunjelul tocat. Se serveste calda sau rece, alaturi de o salata sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de vinete cu ardei copti

Tocanita de vinete cu ardei copti

Curatam ceapa si o spalam, apoi o taiem julien.Taiem ardeii copti in fasii nu foarte inguste. Vinetele

15 voturi    9 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Spanac in chifla cu susan

Spanac in chifla cu susan

Spanacul se curata si se spala, apoi se pune la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Ceapa se

3 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Orez cu carne de vitel