Autor:
gicuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 01 septembrie 2015
Ingrediente
2 vinete, 2 ardei capia, 5 rosii, 5 cepe, sare, piper, o frunza de dafin, 1 legatura patrunjel, 100 ml ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute ,dupa care le punem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece.
Incingem uleiul intr-o cratita si punem ceapa taiata . Cand aceasta s-a inmuiat ,adaugam ardeiul taiat cubulete si le calim impreuna 4-5 minute. Adaugam rosiile decojite si taiate apoi vinetele scurse bine. Punem frunza de dafin si un pahar cu apa si lasam sa fiarba acoperit 20-25 minute, la foc mic. Condimentam cu sare si piper si la sfarsit asezonam cu patrunjelul tocat. Se serveste calda sau rece, alaturi de o salata sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu vinete" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curatam ceapa si o spalam, apoi o taiem julien.Taiem ardeii copti in fasii nu foarte inguste. Vinetele
34 voturi
9 comentarii
45 min
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate