Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Ingrediente

  • 1.500 gr de carne de coasta-la noi se spune spondra!
  • 2 cepe potrivite, taiate cuburi
  • 1 ardei rosu taiat cuburi
  • 2-3 rosii taiate cuburi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 morcovi taiati rondele
  • 1 pahar cu vin rosu bun
  • 2-3 ramuri de coriandru
  • putine frunze de telina
  • putin ulei de floarea soarelui
  • 1 kg de cartofi ptr piure
  • 1 lingura de amidon de porumb ptr sos
  • 2-3 linguri de pasta de tomate

Mod de preparare

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces.

In tigaia in care vom gati incalzim uleiul si prajim bucatile de carne pana isi schimba culoarea si le punem deoparte.

In uleiul ramas prajim legumele putin, adaugand treptat legumele, punem firele de coriandru si telina, turnam vinul si lasam sa dea intr-un clocot, dupa care adaugam bulionul,dam la gust de sare si piper si punem bucatile de carne, adaugand apa atat cat sa acopere carnea. Lasam pe foc si cand incepe sa fiarba, facem un foc potrivit sau aproape mic si lasam carnea sa fiarba pana se face moale.

In alta oala punem cartofii decojiti la fiert cu putina sare pana se inmoaie.

Cand carnea este moale, luam o parte din sos si il desfacem cu putin amidon de porumb pana se ingroasa.

Carnea cu legumele le pastram calde in cuptor la 150 de grade C, cu fata de jos ca carnea sa nu se usuce.

Se serveste la masa alaturi de pireu de cartofi si sosul ingrosat -fiecare sa se serveasca dupa dorinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise