autor:

kok miori

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2018

Ingrediente
1.500 gr de carne de coasta-la noi se spune spondra!, 2 cepe potrivite, taiate cuburi, 1 ardei rosu taiat cuburi, 2-3 rosii taiate cuburi, 4-5 catei de usturoi, 2-3 morcovi taiati rondele, 1 pahar cu vin rosu bun, 2-3 ramuri de coriandru, putine frunze de telina, putin ulei de floarea soarelui, 1 kg de cartofi ptr piure, 1 lingura de amidon de porumb ptr sos, 2-3 linguri de pasta de tomate

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces.

In tigaia in care vom gati incalzim uleiul si prajim bucatile de carne pana isi schimba culoarea si le punem deoparte.

In uleiul ramas prajim legumele putin, adaugand treptat legumele, punem firele de coriandru si telina, turnam vinul si lasam sa dea intr-un clocot, dupa care adaugam bulionul,dam la gust de sare si piper si punem bucatile de carne, adaugand apa atat cat sa acopere carnea. Lasam pe foc si cand incepe sa fiarba, facem un foc potrivit sau aproape mic si lasam carnea sa fiarba pana se face moale.

In alta oala punem cartofii decojiti la fiert cu putina sare pana se inmoaie.

Cand carnea este moale, luam o parte din sos si il desfacem cu putin amidon de porumb pana se ingroasa.

Carnea cu legumele le pastram calde in cuptor la 150 de grade C, cu fata de jos ca carnea sa nu se usuce.

Se serveste la masa alaturi de pireu de cartofi si sosul ingrosat -fiecare sa se serveasca dupa dorinta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2018

    Foarte gustoasa

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1.500 gr de carne de coasta-la noi se spune spondra!
  • 2 cepe potrivite
  • taiate cuburi
  • 1 ardei rosu taiat cuburi
  • 2-3 rosii taiate cuburi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 morcovi taiati rondele
  • 1 pahar cu vin rosu bun
  • 2-3 ramuri de coriandru
  • putine frunze de telina
  • putin ulei de floarea soarelui
  • 1 kg de cartofi ptr piure
  • 1 lingura de amidon de porumb ptr sos
  • 2-3 linguri de pasta de tomate

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci pleurotus pane cu sos