Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Ingrediente

  • 1kg de ciuperci
  • 2 cepe
  • lapte
  • 2 lg de faina
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • patrunjel verde
  • faina de malai
  • apa

Mod de preparare

Intr-o cratita punem ceapa taiata marunt cu putin ulei, boia si o calim putin peste care punem apa ca sa se fiarba, peste care punem ciupercile taiate, adaugam sare si piper, amestecam si mai adaugam o cana de apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba pana scade apa, daca nu sunt fierte inca ciupercile mai adaugam apa peste si le mai lasam sa fiarba, spre sfarsit am adaugat laptele, am lasat sa fiarba , iar intre timp din 2lg de faina am facut o ingroseala care am pus-o peste tocanita,am mai pus sare si piper dupa gust si am mai alsat sa dea un clocot.

Am stins focul si am adaugat patrunjelul verde.

Mamaliguta am preparat-o astfel:

-intr-o cratita am pus putina apa, sare si cand a inceput sa dea in clocot, am turnat faina de malai in ploaie si am amestecat continuu ca sa nu se faca cocoloase.

Eu am servit tocanita cu mamaliguta, e foarte gustoasa!

Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise