autor:

tania

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de miel cu dovleac si cartofi

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2016

Ingrediente
-700 g carne miel cu os, -4 cepe mijlocii, -5-6 catei usturoi, -1 morcov mare, -2 cartofi mijlocii, -2-3 rosii nu prea coapte, -2 linguri pasta rosii, -5oo g dovleac, -2-3 foi de dafin, -4-5 boabe cardamom, -1 cutie de naut(400g) sau 200 g naut fiert, -o lingura coriandru macinat, -sare, -piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Sa facem o introducere despre 2 alimente, care rar le intalnim in bucataria romaneasca.

Primul este dovleacul care in sezonul de toamna-iarna il gasim in toate supermarketurile.Dovleacul are un continut bogat in fibre alimentare, care protejeaza mucoasa colonului, precum si de vitamina A, care ofera o buna protectie antioxidanta.Persoanele care sufera de diabet sau afectiuni cardiovasculare se vor vindeca mult mai repede daca includ in dieta supe sau mancaruri cu dovleac crud.

Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii.

Al doilea este nautul care este o leguminoasa si este recomandat a se consuma pana la trei cani de naut pe saptamana pentru un aport nutritiv valoros.

Cu un continut scazut de grasimi saturate si cu colesterol si sodiu redus, nautul contine cantitati mari de folat, mangan, fosfor, fier, magneziu etc. Este o combinatie perfecta si o contributie valoroasa pentru sanatatea noastra.

De aceea mi-am propus sa va recomand o reteta cu dovleac si naut, care sper sa va placa...! Intai ne ocupam de carne.O spalam in mai multe ape si o taiem bucati apoi o lasam sa se scurga de apa.Intre timp taiem o ceapa marunt, o calim putin, apoi adaugam carnea. Se lasa la fiert 5-7 minute, dupa care adaugam 2,5-3 l de apa, sare, piper, foile de dafin si boabele de cardamom. Eu de obicei carnea o fierb in oala sub presiune pentru ca salvez din timp, mielul fiind mic fierbe in maxim 10 minute.

In timp ce fierbe carnea taiem ceapa marunt, morcovul rondele, cartofii cuburi mai mari si dovleacul il curatam de coaja si il taiem in bucati mai mari ca prin fierbere se inmoaie. Intr-o cratita calim ceapa si usturoiul in 30-40 ml ulei de masline, peste care adaugam pasta de rosii, rosiile taiate, apoi cartofii, morcovul si la sfarsit dovleacul. Lasam sa fiarba inabusit timp de 10 minute apoi adaugam sucul de rosii. Dupa 5-7 minute adaugam si nautul fiert stors de zeama, apoi carnea fiarta si zeama de carne strecurata. Potrivim de sare, piper si sa nu uitam coriandrul.Vom lasa sa mai fiarba la foc mic, timp de 10-15 minute pana cand toate legumele sunt fragede. Coriandrul ii va da un gust deosebit tocanitei.

Dupa cum se spune: "Coriandrul sau mirodenia-mana: face ca miresmele cerului sa se coboare în bucatarie si ne daruieste linistea îngerilor".

Dupa 15 minute tocanita este gata, se poate servi fie cu garnitura de orez sau cu mamaliguta calda. Noi am servit-o cu garnitura de orez si cu muraturi asortate si desigur ca nu a lipsit ardeiul iute! Tocanita a iesit foarte gustoasa si a fost apreciata, merita sa incercati..!

Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel cu dovleac si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • -700 g carne miel cu os
  • -4 cepe mijlocii
  • -5-6 catei usturoi
  • -1 morcov mare
  • -2 cartofi mijlocii
  • -2-3 rosii nu prea coapte
  • -2 linguri pasta rosii
  • -5oo g dovleac
  • -2-3 foi de dafin
  • -4-5 boabe cardamom
  • -1 cutie de naut(400g) sau 200 g naut fiert
  • -o lingura coriandru macinat
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

2 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Frittatta de cartofi cu sunca