Intii spalam bucatile de pasare -eu le jumulesc de pielita ptr ca e prea grasa.
Carnea o dau in putina faina si prajesc intr-o tigaie grea in care am incalzit 2 linguri de ulei de masline.
Le prajesc putin pe toate partile.In aceiasi tigaie dupa ce-am scos carnea putin prajita adaug inca 2 linguri de ulei de masline si prajesc ceapa si adaug si usturoiul las putin sa se rumeneasca si adaug din nou carnea iar deasupra pun ardeiul taiat in felii subtiri,si deasemeni rosiile curatate de coaja si taiate felii sau se pot folosi rosii din conserve .Lasam ca totul sa se prajeasca putin si adaugam paharul de vin si lasam pina clocoteste adaugam 1/2 pahar de apa si lasam din nou pina fierbe,facem focul mic si lasam sa fiarba 15-20 de minute dupa care adaugam maslinele si da-m ptr 10 minute la cuptor sa se rumeneasca si stingem cuptorul.Se serveste cu orez fiert sau cu mamaliguta calda.
Este o tocanita usoara si este gustoasa caci maslinele negre ii dau un gust aparte.
Vreau sa mentionez ca maslinele eu le tin putin in apa calduta inainte de le adaug la tocanita.In fierbere cind adaug rosiile adaug si condimentele mai putin sarea pe care o adaug la nevoie dupa ce am pus maslinele.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii