autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2012

Ingrediente
Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine., , 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi, 500 gr ciuperci, 2 cartofi, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi, 500 gr rosii la cutie, sare de mare, piper, boia dulce/iute

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Am cuaratat cartofii si i-am taiat cuburi, ciupercile le-am spalat foarte bine pentru ca eu nu le curat de coaja (contine vitamine) si le-am taiat in doua, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.



Intr-o cratita am pus la prajit carnea si am lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine, am adaugat un strop de sare ca sa prinda carnea gust.

Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 minute.

Urmeaza cartofii, amestecam putin si adaugam apa fiarta, lasam sa dea cateva clocote ca sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.

Adaugam ciupercile, lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile.

Asezonam cu sare, piper si boia .

La final adugam patrunjel tocat.

Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .



Pita de casa

In 500 ml apa calduta am adaugat 2 lingurite cu ulei de masline,1/2 lingurita bicarbonat, 1/2 lingurita de sare si faina cat a cuprins pentru a face o coca moale dar nelipicioasa. Se framanta si se imparte aluatul in doua. Intindem cu sucitorul sa ia forma rotunda si le coacem pe foc mic intr-o tigaie de teflon. Se intorc dupa o parte pe alta pana devin aurii.



Sunt delicioase .



Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am

9 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi Frantuzesti

Cartofi Frantuzesti

Cartofi se fierb in coaja, in vas separat se fierb ouale. Se decojesc cartofi se taie felii, la fel

58 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine.
  • 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 500 gr ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 500 gr rosii la cutie
  • sare de mare
  • piper
  • boia dulce/iute

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Carnati in vin cu sos de mere