Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia bucatele si se pune peste ceapa deja calita (inmuiata doar, nu prajita), se condimenteaza cu cury, piper boabe, cimbrisor si sare, se pune putina apa (vezi poza) si se lasa pe foc potrivit pana se patrunde. Spre final se adauga 2 linguri de pasta de rosii si se mai lasa pe foc 2 min.
Intre timp se toaca marunt si cealalta ceapa, rosiile si ardeiul iute (eu le-am tocat impreuna in robotul de bucatarie), se amesteca si se pun intr-o cratita pe foc, se adauga sare dupa gust, 3 linguri de pasta de tomate, piper boabe, o frunzulita de dafin, 2 linguri ulei si putina apa si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand.
Cartofii se curata (eu am avut cartofi noi), si se pun intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si apa cat sa-i acopere, se condimenteaza cu putina sare si un cub de condimente de cartofi si se lasa la fiert, acoperiti pana cand se patrund.
La final se pune intr-un bol tochitura, intr-alt bol sos de rosii, si pe o tava se scot cartofii care se stropesc cu putin din sosul in care au fiert si peste care se presara patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii