Tochitura moldoveneasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tochitura moldoveneasca

Ingrediente

  • 500gr. carne proaspata de porc, taiata bucatele mici,
  • 4 carnati afumati,
  • 150 ml. vin alb,
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti,
  • 150gr. branza sarata de oaie,
  • 3 oua,
  • ulei,
  • cimbru,
  • sare, piper
  • mamaliga : malai, apa, sare.

Mod de preparare

Intai de toate facem mamaliga care trebuie sa fiarba la foc mic, acoperita 35-40min., timp in care noi ne ocupam de tochitura.

Intr-o tigaie punem carnea sa se prajeasca/rumeneasca, acoperim cu un capac si lasam pe foc mic 3-4min. Cand s-a rumenit, adugam vinul, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat. Lasam inca 20-25min.

Intre timp, taiem carnati bucati potrivite, ii adugam si pe ei in tigaie. Mai lasam pe foc pana se fac si carnatii. Pastram preparatul la cald.

In alta tigaie facem ouale ochi.

Mamaliga intre timp s-a facut, tochitura-i gata. Se serveste cu gogosari sau castraveti acri si cu ceva vin!

Mod de servire: - punem mamaliga in centrul unei farfurii (platou), deasupra ei punem ouale ochi, iar carnea si carnatii de jur imprejur. Radem branza, mai punem si putin piper si cred ca acum ne putem aseza la masa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise