Tort

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort

Ingrediente

  • 18 oua
  • 18 linguri de zahar (linguri de ciorba)
  • 18 linguri de faina
  • 3 creme de prajituri din comert
  • 3 plicuri de frisca din comert
  • 1,2 litri lapte rece
  • 1 borcan compot piersici
  • 2 cutii compot ananas
  • 1 ciocolata

Mod de preparare

Primu blat lam facut din 8 oua,am separat galbenusurile de albusuri in 2 castroane,peste galbenusuri am pus 4 linguri de zahar si am frecat pina a devenit spuma,apoi am batut albusurile putin apoi am adaugat 4 linguri zahar pina a devenit tare sa nu se mai ridice din castron,apoi am adaugat galbenusurile peste albusuri si am pus 8 linguri de faina in ploaie se amesteca cu lingura pina se omogenizeaza.

Am uns o oala mai mare cu margarina si am tapetat cu putina faina,am pus compozitia de mai sus si am lasat-o la cuptor 30 minute.

Am scos blatu l-am lasat sa se raceasca apoi l-am taiat in 2.

Apoi am mai facut un blat din 6 oua pe care le-am separat in 2 castroane apoi am adaugat 3 linguri in galbenusuri si 3 linguri in albusuri exact ca la primu blat,apoi am pus 6 linguri de faina pina a devenit o compozitie omogena,am pus-o la copt intr-o oala putin mai mica decat prima,dupa ce sa copt blatu l-am scos dupa racire l-am taiat in 2.

Am mai facut un blat din 4 oua am separat galbanusurile de albusuri,am adaugat 2 linguri zahar in albus si 2 in galbenus,apoi le amestecam adaugand 4 linguri faina pina se omogenizeaza,am pus-o intr-o oala mica,dupa coacere am taiat-o in 2.

Am pus partea de jos a blatului mare in forma de tort pe care am insiropat-o bine cu zeama de la compot,am preparat o crema pentru prajituri cu gust de ciocolata din comert asa cum scrie pe pachet,am adaugat piersici taiate bucatele apoi am pus si prima parte din blat,deasupra acestui blat am pus din a doua crema de prajituri cu gust de vanilie tot din comert si facuta cum scrie pe pachet,am pus a 3 parte de balt care l-am insiropat apoi am adaugat crema de vanilie si bucatele de ananas,am adaugat si a 4 parte de blat care am insiropat-o peste care am adaugat din a 3 crema cu gust de lamaie tot din comert facuta cum scrie pe pachet,apoi am adaugat si a 5 parte cu gust de lamaie apoi am pus iar piersici apoi am adaugat si a 6 parte din blat,peste toate am pus frisca facuta cu plicuri din comert asa cum scrie pe pachet,apoi cu o seringa pentru facut forme de tort am facut mici forme pe el,dupa care am adaugat ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise