Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tort alpahores

Ingrediente

  • ptr blat
  • 3 oua
  • 1 pahar ulei
  • 200 ml smantana
  • 1 pahar zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 budinca de vanilie ptr crema
  • 1 + 1/2 pahar de faina
  • 1/2 pahar de fulgi de cocos
  • 1/2 pahar suc de portocale sau lapte
  • ptr crema
  • 1 budinca cu gust de dulce de leche
  • 250 ml de smantana ptr frisca
  • 1 pahar cu lapte
  • ptr toping
  • 250 ml smantana de frisca
  • 50 gr de ciocolata amaruie

Mod de preparare

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua a bate puternic pana se cuprinde uleiul, se coboara puterea mixerului si se adauga smantana si sucul de portocala.

In alt bol se amesteca faina cu cocosul si praf de copt si budinca de vanilie si se amesteca bine, dupa care se adauga treptat in compozitia lichida pana se omogenizeaza.

Se unge o tava rotunda de copt de 26 cm, se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace la 160 de grade C, timp de 40 de minute sau pana se rumeneste usor si verificarea cu scobitoarea arata ca-i copt.

Se scoate sa se raceasca usor.

Crema

In bolul mixerului punem budinca de dulce de leche cu un pahar de lapte si 250 ml de smantana si mixam pana crema este spumoasa.

Taiem tortul in doua si pe prima jumatate punem toata compozitia cremei adaugam cealalta jumatate si lasam putin la rece.

Toping

Se bate smantana cu 2 linguri de zahar pana devine frisca si se acopera tortul cu ea. Ciocolata se rade pe razatoare si se pudreaza pe deasupra tortului.Se lasa la rece o noapte dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise