Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.
Siropul: Se pun la fiert apa cu zaharul si coaja de portoala, se fierbe cam 10 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.
Crema de unt: Batem cu mixerul untul cu zaharul pana cand nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si semintele de vanilie, cacaua si cafeaua si amestecam bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt. Pastram o lingura de crema pentru decor.
Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste.
Se topeste ciocolata neagra pe baie de abur sau la ‘chocolate fondue’. Se imbraca tortul pe deasupra cu ciocolata topita, iar pe laterale cu frisca.
Se decoreaza cu flori de crema si frisca si bombonele colorate.
Pofta Buna!
Reteta o gasiti si pe site-ul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tort-anca-2015.html
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii