Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 200⁰C, unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc.
Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si coaja rasa si zeama de citrice.Adauga faina, praful Crema de Lamaie pentru prajituri si praful de copt. Intr-un alt vas bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in galbenusuri.Amesteca usor pana la omogenizare apoi toarna aluatul obtinut in forma pregatita si da-l la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobtori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa aluatul sa se raceasaca apoi taie-l in 3, pe orizonatala si unge fiecare blat cu gem de capsuni.
Pentru umplutura, pune la fiert intr-o cratita, laptele, zaharul, zeama de lamaie si de portocala si semintele rase de vanilie.Dupa ce a dat in clocot adauga amidonul dizolvat in putina apa rece si amesteca pana cand se obtine un pudding.Lasa pudding-ul sa se raceasca complet.
Pentru asamblare,tapeteaza forma curata in care s-a copt aluatul cu folie astfel incat sa atarne si pe margini.Aseaza la baza un blat.Pune peste blat ½ din pudding si acopera cu un alt blat.Adauga pudding-ul ramas si acopera cu cel de-al 3-le blat.Acopera ultimul blat cu folie si preseaza usor tortul apoi da-l la rece 1 ora.Dupa ce stat la rece, se rastorna pe o farfurie si se dezlipeste folia apoi se decoreaza cu fondanat asemenea unui camp de primavara cu mielusei, iepurasi si oua de Paste.
http://lauradfood2.blogspot.com/
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii