Tort aniversar cu ciocolata si vanilie

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort aniversar cu ciocolata si vanilie

Ingrediente

  • blat
  • • 8 albusuri
  • • 200g zahar
  • • 200g nuci macinate fin
  • • 2 linguri cacao
  • • 1 lingura faina
  • • 1 lingurita rasa praf de copt
  • • un praf de sare
  • • 1 plic zahar vanilat
  • • Crema de ciocolata:
  • • 5 galbenusuri
  • • 1 ou intreg
  • • 150g zahar
  • • 250g unt
  • • 100g ciocolata neagra de 80% cacao
  • • Crema de vanilie:
  • • 4 galbenusuri
  • • 4 linguri amidon de porumb
  • • 2 plicuri zahar vanilat
  • • 700 ml lapte
  • • 6 linguri zahar
  • • 500 ml frisca lichida
  • • 1 plic intaritor frisca de 10g
  • • 1 plic gelatina de 10g
  • Pentru ornat am folosit frisca si ornamente Dr. Oetker

Mod de preparare

Blat

Cele 8 albusuri de ou se bat spuma, adaugam zaharul, apoi se adauga nucile macinate si amestecul de faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt si sarea. Se toarna compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere depinde de cuptor. Verificati dupa 30-40 de minute. Este gata atunci cand scobitoare iese curata.

Atentie! Cuptorul se incaleste in prealabil la 180 grade Celsius!

Crema de ciocolata: Se topeste mai intai ciocolata la bain-marie, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma.

Separat se freaca cu o lingura galbenusurile plus oul intreg cu zaharul,pe foc mic,pana ce amestecul devine ca o crema groasa. Se racoreste compozitia, apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata pana la incorporarea totala.

Crema de vanilie:

Se amesteca cele 4 galbenusuri de ou cu zaharul vanilat, zaharul, amidonul de porumb si cu aproximativ 250 ml lapte rece.

Se incalzeste restul de lapte - 450 ml, iar cand aproape a dat in fiert, se toarna in fir subtire amestecul din oua si se amesteca continuu pana ce crema se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga gelatina topita conform instructiunilor de pe pachet,iar la final se adauga treptat 450 ml frisca lichida (50 g de frisca lichida se bate , se adauga plicul intaritor pt. frisca si se orneaza la final tortul).

Montarea tortului

Se aseaza blatul intr-o forma cu peretii detasabili.

Se pune prima data crema de ciocolata,iar peste ea se toarna crema de vanilie, se niveleaza si se lasa la rece cateva ore,cel mai bine ar fi pana a doua zi.

Se scoate apoi din forma se aseaza pe platou si se acopera cu frisca batuta. Eu am ornat si cu margarete Dr. Otcker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise