autor:

Anca_Gherghel

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort antigravitatie

Autor: Anca_Gherghel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca_Gherghel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2017

Ingrediente
Blat:, - 300 g unt, - 200 g zahar tos, - 200 g zahar brun, - 5 oua mari, - 500 g iaurt natur, 10% grasime, - esenta vanilie sau pastaie de vanilie, - 10 ml esenta de rom, - 400 g faina, - 150 g cacao, - 10 g praf de copt, - 1/2 lingurita sare, Crema:, - 500 g mascarpone, - 200 g crema de alune(nutella,finetti), - 200 g zahar pudra, - 70 g cacao, Decor:, - 320 g bomboane de ciocolata, - 320 g bomboane colorate, - 600 g rulori napolitana Tastino, - 100 g ciocolata Milka topita

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt, 1 tava cu diametru de 26 cm.

Pentru blat: mixam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul tos si zaharul brun, 8-10 minute, cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma si granulele de zahar nu se mai simt aproape deloc, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Intr-un bol mare, amestecam faina, cacaua, praful de copt si sarea. Punem ½ din amestecul de faina peste unt si oua si amestecam bine, 2 minute cu mixerul la viteza mare (la inceput la viteza foarte mica, pentru ca altfel toata casa va fi plina de faina). Adaugam apoi iaurtul, miezul de la pastaia de vanilie sau esenta de vanilie si esenta de rom, amestecam. La final, adaugam jumatatea ramasa din amestecul de faina si amestecam pana avem o compozitie foarte omogena. Punem compozitia in tava si batem usor de masa pentru a se nivela si a scoate aerul in exces din compozitie.

Coacem blatul 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii.

Pregatim crema: amestecam cu mixerul toate ingredientele (nu uitam sa scurgem mascarpone de eventualul lichid pe care il lasa). Lasam crema la frigider pana blaturile se racesc si ele foarte bine.

Alegem un platou mare pe care sa incapa tortul si bomboanele care se revarsa de pe el si asezam primul blat, lasand mai mult loc in fata, pentru bomboane. Insiropam fiecare blat cu sirop de zahar ars si il umplem cu crema de mascarpone.

Asezam de jur imprejurul tortului, rulourile de napolitana, ungem si platoul cu ciocolata in dreptul deschizaturii, astfel incat bomboanele care se revarsa de pe tort sa se lipeasca si tortul anti-gravitatie sa fie cat mai realist. Asezam o bucata de hartie de copt pe mijlocul tortului, apoi turnam in fiecare parte bomboane: intr-o parte cele colorate, intr-o parte cele de ciocolata. Taiem una din pungi cu mare grija intr-un colt mic, suficient cat sa iasa bomboanele, pentru ca punga aceea o vom lipi in varful tortului pentru a da impresia ca bomboanele cad din punga si se revarsa pe tort.

Lipim cu grija bombonele si pe marginea tortului, in mai multe straturi. Infigem apoi doua bete de bambus pe ambele parti ale tortului. Le ungem cu putin crema pentru partea de jos si lipim bombonele. Cand ambele bete sunt imbracate in bombonele, nu ne ramane decat sa ungem interiorul pungii cu putina ciocolata topita si sa le lipim in varful betelor, astfel incat sa para ca bomboanele curg din punga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort antigravitatie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Teoskitchen.ro , 05 mai 2017

    Da...frumos tortul. Mai frumos este sa precizam sursa cand luam o reteta de undeva ;)

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • - 300 g unt
  • - 200 g zahar tos
  • - 200 g zahar brun
  • - 5 oua mari
  • - 500 g iaurt natur
  • 10% grasime
  • - esenta vanilie sau pastaie de vanilie
  • - 10 ml esenta de rom
  • - 400 g faina
  • - 150 g cacao
  • - 10 g praf de copt
  • - 1/2 lingurita sare
  • Crema:
  • - 500 g mascarpone
  • - 200 g crema de alune(nutella,finetti)
  • - 200 g zahar pudra
  • - 70 g cacao
  • Decor:
  • - 320 g bomboane de ciocolata
  • - 320 g bomboane colorate
  • - 600 g rulori napolitana Tastino
  • - 100 g ciocolata Milka topita

Raporteaza reteta

Retete
de Anca_Gherghel
Prajitura zebra cu albusuri

Prajitura zebra cu albusuri

Se spală piersicile și se pun la scurs într-o sită si pregatim tava cu hartie de copt si

6 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Pentru blat, maruntim biscuitii intr-un mini robot de bucatarie si ii amestecam cu untul topit, pana

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Paine cu ou

Paine cu ou

Se foloseste paine veche de o zi, daca e proaspata painea, se inmoaie prea mult feliile. Batem

4 voturi    1 comentariu
30 min
Sandviciuri

Teoskitchen.ro

Da...frumos tortul. Mai frumos este sa precizam sursa cand luam o reteta de undeva ;)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Somloi