autor:

Liliana_Botescu

» » Aperitive

Tort aperitiv

Autor: Liliana_Botescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana_Botescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 aprilie 2015

Ingrediente
600 g carne tocata,, 3 cepe potrivite ,, jumatate de ardei rosu,, 3 felii de franzela,, 5 oua ., condimente -piper ,sare, vegeta ., 800 g cartofi., o lg pezmet,, 50g ulei, 50g lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

220 voturi

Mod de preparare

Am cantarit carnea (se poate face cu carne de vita ,de porc ,de pasare) si apoi am tocat-o.
Ceapa taiata si ardeiul taiat felii le-am calit in putin ulei ...nu mult ,pana s-a inmuiat ceapa si apoi le-am pus intr-un bol peste carnea tocata ,am pus painea inmuiata si stransa bine ,3 oua ,apoi am amestecat bine si am condimentat dupa gust.
Am lasat deoparte pana am curatat cartofii pe care i-am taiat bucati si i-am pus la fiert cu putina sare ,asa cum se face la pireu.
n forma detasabila cu diametru de 22 cm ,am pus o foaie de copt si am presarat 2 lg cu pesmet.
Cu lingura am pus compozitia de carne si apoi am intins-o si am asezat frumos peste tot ,am dat la cuptor 30 minute.
In timpul asta cartofii au fiert,i-am scurs de apa ,i-am mixat bine si am pus:
50 ml ulei,50 ml lapte ,o bucatica cat o nuca de cascaval rasa .... se poate si fara ea,2 oua intregi .
Am mixat bine si am mai potrivit de sare.
Am scos de la cuptor compozitia de carne si am intins deasupra pireul de cartof.
Am dat la cuptor inca 15 minute pana s-a rumenit putin deasupra.
Se poate servi si cald alaturi de o salata ,dar si rece ...e foarte bun oricum.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi

2 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Aperitive cu brinza
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Se cumpara foile din magazin, se decongeleaza, se intind si se decupeaza cu o forma de tort rotunda

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

  • 44 comentarii

  • DinU Elena , 30 aprilie 2015

    votat

  • Lungu_Mihaela

    Lungu_Mihaela (Maestru bucatar) , 30 aprilie 2015

    votat

  • nicoleta chiriac , 29 aprilie 2015

    Votat

    • Rusu Victoria (Maestru bucatar) , 29 aprilie 2015

      Votat..

    • alina , 29 aprilie 2015

      Votat

    • mariana , 29 aprilie 2015

      Votat

    • Diana Ioana Tone , 28 aprilie 2015

      Like

    • Diana Gabriela , 26 aprilie 2015

      votat

    • apostol mihaela , 26 aprilie 2015

      gustos!

    • Anișoara Ana , 26 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Janeta Ivan , 26 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Trica Viorica , 26 aprilie 2015

      super-delicios

    • Lili Baciu , 26 aprilie 2015

      votul a fost inregistrat

    • Padureanu Tatiana , 26 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat

    • Ionela Georgiana , 26 aprilie 2015

      am votat

    • Rose , 26 aprilie 2015

      Votat.

    • Mada , 26 aprilie 2015

      Votat

    • Dana Lazea , 26 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Radu Mariana , 26 aprilie 2015

      votez

    • Cristina Georgeta Marin , 26 aprilie 2015

      Am votat

    • Cryss Georgy , 26 aprilie 2015

      Am votat

    • Andreea Dereban , 26 aprilie 2015

      VOTUL A FOST INREGISTRAT

    • Rotaru Gabriela-Tatiana , 26 aprilie 2015

      votat

    • Mihaela Calmatuianu , 25 aprilie 2015

      Votat :)

    • Pusa Raisa , 25 aprilie 2015

      votat

    • Pusa Raisa , 25 aprilie 2015

      votat

    • ciarrocco , 23 aprilie 2015

      votat

    • Tabita Muresan , 22 aprilie 2015

      votat

    • amy zopotila , 22 aprilie 2015

      votat

    • Paun_Loredana

      Paun_Loredana (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Paun Dana Loredana , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Tatiana Pogolsa , 22 aprilie 2015

      votat

    • Andreea Carmen , 21 aprilie 2015

      Votat

    • Andreea Florentina , 21 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Marinela Ciucã , 21 aprilie 2015

      votat

    • Anisoara Goleanu , 20 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Cucu Valentina , 20 aprilie 2015

      VOTAT

    • fioee , 20 aprilie 2015

      Votat

    • Mirela Ivanciu , 20 aprilie 2015

      o sa incerc si eu aceasta reteta. votat

    • Crystina Florentina , 20 aprilie 2015

      votat

    • Meorcaneanu Elena , 18 aprilie 2015

      Votat

    • meorcaneanu elena , 18 aprilie 2015

      Succes

    • Hurmuz Aly Florentina , 15 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • karina , 14 aprilie 2015

      Nu se inregistreaza votul acordat de mine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

220 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne tocata,
  • 3 cepe potrivite ,
  • jumatate de ardei rosu,
  • 3 felii de franzela,
  • 5 oua .
  • condimente -piper ,sare
  • vegeta .
  • 800 g cartofi.
  • o lg pezmet,
  • 50g ulei
  • 50g lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de Liliana_Botescu
Rulada cu carne si spanac

Rulada cu carne si spanac

Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Deliciu cu ciocolata si capsuni

Deliciu cu ciocolata si capsuni

Am macinat arahidele(prin robot ..asa ca nu sunt prea marunte),biscuitii la fel,am topit untul ,am

207 voturi    47 comentarii
2h 15 min
Prajituri

DinU Elena

votat

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Suberec