Tort Barbie

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa
Tort Barbie

Ingrediente

  • blat
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • razatura de lamaie
  • crema
  • 1 l frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 2 plic gelatina(20gr)
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 500 gr zmeura
  • sirop
  • 600 ml apa
  • 300 gr zahar
  • razatura de lamaie
  • Decor
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Blat

- separam albusurile de gablenus;

- albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;

- galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar si razatura de lamaie;

- amestecam lejer cele doua compozitii;

- cernem faina(lg trebuie sa fie pline cu varf) deasupra;

- amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;

- turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;

- se coace la foc potrivit.

siropul

- se amesteca apa cu zaharul si se fierb

- dupa racire se adauga razatura de lamaie

crema

- galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc mic pana ce se spumeaza

- gelatina se pune la inmuiat in 200 ml de apa rece ,dupa ce a absorbit toata apa se rastoarna peste galbebusurile fierte cu zaharul si se amesteca bine pana ce se dizolva.

Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie formand o pasta omogena.Peste aceasta crema se adauga frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza toata crema.

Asamblare

Blatul racit se taie in 3 foi .Doua foi le folosim pentru a forma postamentul dreptunghiular intre care se toarna crema peste care presaram zmeura din belsug.Foile desigur trebuie insiropate.Pentru a forma fustita papusii am decupat din cea de-a treia foaie cercuri pe care le-am asezat intr-un castron alternand cu crema si zmeura.Se tine la frigider cateva ore dupa care se rastoarna continutul castronului peste blatul dreptunghiular ,fixam papusa in mijloc nu inainte de ai inveli picioarele in staniol.Se decoreaza cu frisca dupa placul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise