Tort Barbie

Timp pregatire
780 minute
Complexitate
medie
Tort Barbie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:250g zahar pudra,250g faina,12 oua,un plic praf de copt,coaja rasa de la o portocala.
  • Pentru crema ai nevoie de:10 galbenusuri,200g zahar pudra,4-5 linguri amidon(sau 9 linguri rase de faina),o jumatate litru de lapte,250g unt.
  • Pentu rochia papusii ai nevoie de:250g zahar,100ml apa,aproximativ 500g lapte praf sau o cutie de 800g de ciocolata din comert.
  • Pentru insiropare ai nevoie de: sucul de la 2 portocale.

Mod de preparare

Pentru blat:separi ouale,freci galbenusurile spuma cu zaharul pudra si cu coaja de la portocala,adaugi treptat faina amestecata cu praful de copt,iar la sfirsit albusurile batute spuma.Amesteci compozitia de jos in sus si torni compozitia intr-o forma rotunda mai inalta(poti folosi si ceaunul).Coci blatul la foc potrivit.

Pentru crema:freci galbenusurile cu zaharul pina obtii o crema.Adaugi amidonul sau faina,apoi laptele caldut,amesteci pina la omogenizare si pui la fiert,la foc mic sau la bain-marie.Amesteci continuu,pina cind compozitia s-a intarit suficient ca sa stea lingura de lemn in picioare.Dai la rece.iar cind e inca usor calduta,adaugi untul frecat spuma si amesteci pina se incorporeaza.

Asamblarea tortului:cind blatul s-a racit ii scoti miezul cu o lingurita si il mai rotunjesti in afara pina capata forma unei mingii.pe care o insiropezi cu sucul de portocala si apoi o umpli cu crema.Invelesti corpul papusii intr-o bucata de folie alimentara si fixezi papusa in mijlocul mingii.Lasi la rece cel putin 12 ore.Imbraci papusa cu crema de ciocolata sau cea cu lapte praf.Presari pe masa un pumn de lapte praf,apoi intinzi o foaie din crema,o ridici si imbraci papusa.Lucrezi repede cu aluatul pentru ca se intareste.Din acelasi aluat am facut si citiva trandafiri.

Imi cer scuze ca nu a iesit chiar cum trebuia rochita ,dar am facut o parte a tortului acasa si tocmai ce era mai important ,rochita .am facut-o in alta parte si nu am avut cu ce sa intind foaia si a trebuit sa o pun pe bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise