Tort bust de femeie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort bust de femeie

Ingrediente

  • Blatul 1
  • 15-oua,
  • 15-linguri zahar.
  • 12-linguri faina,
  • 3-linguri cacao,
  • 2-praf de copt,
  • Blatul 2
  • 5-oua,
  • 5-linguri zahar,
  • 3-linguri faina,
  • 2-linguri cacao
  • Crema
  • 1l frisca HuLaLa,
  • 6-iaurduri de fructe,
  • 500g-capsuni,
  • 40g-gelatina,
  • Bomboane marshmallow
  • 400g-500g,
  • 1kl-zahar pudra,
  • colorant alimentar-galben,rosu.

Mod de preparare

Ideia acestui tort am luat-o dupa blogul TUNDE`S BLOG.

Blatul 1

Se bat albusurile spuma se adauga zaharul,galbenusurile,faina,cacaoa si praful de copt. Se da la cuptor la 180 grade si 30 minute.

Blatul 2 se face la fel ca blatul 1.

Crema

Frisca se bate spuma se adauga iaurdurile,capsunile taiate cubulete sau orce fructe aveti eu am avut capsuni congelate. Gelatina cu 100ml apa se topeste la foc mic dar fara sa fiarba,cand sa racit se pune peste frisca in fir suptire si se mesteca continu sa se incorporeze gelatina foarte bine.

Asamblarea tortului

Incepem cu blatul mare,cu o scobitare trasam linile soldurilor sau faceti un tipar dn hartie. Cu un cutit bine ascutit decupam linile trasate. Dupa ce am optinut forma dorita se taie blatul in 3.Luam primul blat il insiropam (siropul se poate face sinplu din zahar si esenta de rom ),punem crema si asa pana la ultimul blat, pastrati crema si pentru sanii. Se da la frigider,intre tinp preparam sanii din blatul 2 .Luam doua boluri si taiem blatul in forma lor,dupa care fiecare rotund se taie in doua.Se pune un blat in bol se insiropeaza se unple cu crema si deasupra celalant blat,la fel se procedeaza si cu bolul celalant si acestea se da la frigider pentru doua ore.

Dupa cele doua ore scoatem corpul si sani din frigider, cu un cutit desprindem blatul din bolurile pe margini,fixam imaginar zona unde vor fi sanii amplasati dupa care rasturnam peste corp(tort) si asa si cu celalant bol, punem un strat de crema peste tot tortul(corpul).

Fondant marshmallow

Prima data se pun 100g de bomboane intr-un castron cu 3 linguri de apa la cuptorul cu microunde tinp de 3-4 minute. Cand bucatile de marshmallow sau topit si sau scos din microunde si incepem sa incorporam zaharul pudra si cateva picaturi de colorant alimentar galben sa dam culoarea pielei,cand devine destul de tare se pune pe masa de lucru. Ungem bine mainile cu ulei si framantam,nu va speriati ca la inceput e foarte lipicioasa, ungeti mainile cu ulei de cate ori e nevoie si adaugati incet ,incet zaharul pudra pana cand se poate intinde pe masa de lucru si nu se lipeste, nu pot sa va spun cantitatea de zahar pudra pentru ca am pus din ochi.Se ia foaia intinsa si se pune peste sanii si asa avem pielea,la fel se procedeaza si cu ˇˇcorsetulˇˇ, eu am pus colorant rosu puteti opta pentru orce culoare,se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

E putin de munca dar merita efortul, eu l-am preparat pentru ziua sotul meu. Dar reactia sotului meu si a invitatilor a fost pe masura munci mele.

Nu stiu daca mam facut destul de inteleasa,pentru orce nelamurire intrebati-ma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise