Tort bustiera

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Tort bustiera

Ingrediente

  • Blat 1 :
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de ulei
  • Blatul 2 :
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 de faina
  • jumatate de plic de praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • Crema:
  • 1 litru de frisca lichida
  • 1 mascarpone
  • 3 iaurturi cu fructe de padure
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Decor
  • 500 G de bomboane marshmallow
  • 4 cutii de 250 g zahar pudra
  • Colorant alimentar
  • Galben si Rosu
  • Sirop:
  • zahar si esenta de rom cu apa

Mod de preparare

Blatul 1

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste spuma, se adauga si faina cu praful de copt

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, in care se pune compozitia, se da la cuptor la 180 de grade pina trece testul cu scobitoarea.

Blatul 2

Se proceseaza la fel ca la batul nr 1

Crema :

Frisca se bate spuma se adauga iaurturile, brinza mascarpone si zaharul vanilat se amesteca foarte bine cu mixerul.0

Asamblarea tortului

Incepem cu blatul mare, cu o scobitoare trasam linile soldurilor.

Cu un cutit bine ascutit decupam linile trasate. Dupa ce am optinut forma dorita se taie blatul in 2 . Fiecare blat se insiropeaza, insiropam blatul si un strat de crema si ultimul blat deasupra nu se pune crema numa il insiropam, crema ramasa o pastram pentru sini, o lasam la rece pina preparam blatul 2.

Luam doua boluri si taiem blatul in forma lor, dupa care fiecare rotund se taie in doua.

Se pune un blat in bol, se insiropeaza, se umple cu crema si deasupra celalalt blat, la fel se procedeaza si cu bolul celalalt si acesta se da la frigider pentru o ora

Dupa o ora scoatem blaturile din frigider si incepem asamblarea lor, o faceti dupa ochi.

Fondant marshmallow:

Prima data se pun 100g de bomboane intr-un castron cu 3 linguri de apa la cuptorul cu microunde tinp de 3-4 minute. Cand bucatile de marshmallow s-au topit si s-au scos din microunde si incepem sa incorporam zaharul pudra si cateva picaturi de colorant alimentar galben sa dam culoarea pielii, cand devine destul de tare se pune pe masa de lucru. Ungem bine mainile cu ulei si framantam, nu va speriati ca la inceput e foarte lipicioasa, ungeti mainile cu ulei de cate ori e nevoie si adaugati incet, incet zaharul pudra pana cand se poate intinde pe masa de lucru si nu se lipeste.

Taiati o bucata mica din aluat si intindeti-l cit sa cuprinda sini si marrginile si asezati-o peste sini, cealalta parte eu am amestecat cu colorant rosu dar cum nu am pus mult mi-a iesit roz si asa am facut corsetul, se poate modela dupa preferintele fiecaruia, marshmallowul este ca o plastelina te poti juca cum vrei cu el.

Acest tort i l-am facut sotului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise