Tort Ceas de Revelion

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort Ceas de Revelion

Ingrediente

  • -pt.blat:6 oua,350g faina,150 g zahar, o ciocolata cu trufe topita la bain Marie, 100 g unt, 100 g cacao.
  • -2 creme:
  • *crema 1 este crema de vanilie cu miez de nuca pisat:o lingura sau doua de frisca, 1 esenta de vanilie, 2 linguri zahar pudra, 1 plic crema de vanilie Dr Otker preparat cu 500 ml lapte rece;
  • *crema 2 este o crema de ciocolata cu trufe si rom de la Dr.Otker praparata cu 500 ml lapte rece la care adaugam 1 lingura de frisca si o fiola de esenta de rom.
  • -Pt.decor, pudra de cacao, stelute albe de zahar din comert, si frisca pt.scris ora 12.
  • o cutie mica frisca Hulala

Mod de preparare

Se prepara cremele cu lapte rece si se pastreza la frigider pana ce preparam blatul.Crema de vanilie de la Dr.Otker se imbogateste apoi cu miez de nuca si 2 linguri de frisca si 2 linguri zahar pudra.Cea de ciocolata se pregateste batand cu mixerul continutul aplicului amestecat cu laptele rece si apoi se adauga esenta de rom si o lingura de frisca.In felul acesta inmultim putin cremele si le aromatizam mai mult.

Blatul :Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si untul moale frecat spuma inainte. Adaugam albusurile batute spuma tare si ciocolata neagra cu trufe topita la bain marie si racita un pic.Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Apoi ungem si tapetam tava cu faina si turnam copmozitia cu grija sa umplem tava uniform.Apoi o bagam la cuptorul incins si lasam cam 30 de minute sa se coca.Apoi nu scoatem brusc tava ci o lasam sa se raceasca putin cu usa cuptorului intredeschisa.Apoi taiem blatul in doua si cand s-a racit bine,il insiropam si apoi incepem sa punem cremele.Cu ajutorul unui pos facem cercuri concentrice din cele 2 creme alternand culorile, crema de vanilie cu miez de nuca si crema de ciocolata cu trufe si rom.Apoi asezam celalat blat.Deasupra imbrcam cu crema de ciocolta cu trufe si rom in strat subtire.Peste aceasta crema cernem prin strecuratoare pudra de cacao.Apoi asezam pe margine stelute albe de zahar (se gasesc pungute in comert)apoi cu un pos scriem 12 si desenam 2 limbi de ceas, una mare si una mica, pe cat posibil in dreptul orei 12.Este un tort deosebit de gustos si foarte usor de facut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise