autor:

Fara foto

» » Torturi

tort ciocolata

Autor: mirela bentan (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela bentan (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2009

Ingrediente
aluat:6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 200g nuci taiate fin si prajite 4 linguri ulei 6 linguri cacao 1 praf de copt, 1/2 varf cutit sare, coacere: 30 minute la foc mijlociu, sirop: 200ml apa fiarta cu 100 g zahar, 1 esenta de rom, crema:200 grame unt 80% grasime, 200 gr nuci taiate si prajite, 1 cutie 200g Finetti cacao, esenta rom, glazura: crema, nuci, frisca, 200g ciocolata menaj topita cu 1 lingura de apa si 1 lingurita de unt.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale si se bat spuma albusurile cu zaharul . Se amesteca galbenusurile amestecate cu sarea in spuma de albusuri, se adauga in ploaie faina in care este amestecat praful de copt, nucile,cacaua si se amesteca prin rasturnare. Se adauga uleiul rasturnand usor compozitia si se toarna totul intr-un vas cu diametrul de maxim 22 cm uns cu unt sau ulei si faina. Se introduce in cuptorul incins si in maxim 30 minute aveti un blat negru si pufos.
Intre timp crema va fi gata. Se va obtine prin frecarea untului cald(netopit) cu crema Finetti si esenta de rom.

Cand blatul se va raci se va taia in 4 felii subtiri cu un cutit foarte lat si bine ascutit. Feliile se insiropeaza cu un sirop rece obtinut prin fierberea a 200ml apa cu 100g zahar la care se adauga o esenta de rom la racire.Foile nu trebuie sa fie foarte insiropate dar nici uscate.
Se unge fiecare foaie cu crema. Se unge tot tortul cu crema ramasa si se glazureaza cu ciocolata calda si nuci prajite taiate mari si frisca.
Tortul se pastreaza la rece inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata ,, Tort Trufa,,

Tort cu ciocolata ,, Tort Trufa,,

Blat : Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

1. Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm. 2. Se amesteca

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Arata bine si in mod sigur a fost la vremea lui a fost tare gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • aluat:6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 200g nuci taiate fin si prajite 4 linguri ulei 6 linguri cacao 1 praf de copt
  • 1/2 varf cutit sare
  • coacere: 30 minute la foc mijlociu
  • sirop: 200ml apa fiarta cu 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • crema:200 grame unt 80% grasime
  • 200 gr nuci taiate si prajite
  • 1 cutie 200g Finetti cacao
  • esenta rom
  • glazura: crema
  • nuci
  • frisca
  • 200g ciocolata menaj topita cu 1 lingura de apa si 1 lingurita de unt.

Raporteaza reteta

Retete
de mirela bentan
tort de banane

tort de banane

Intr-un vas inalt de cca 10 cm se asaza piscoturile stropite cu lapte si rom, atat pe fundul vasului

0 voturi    1 comentariu
20 min
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata bine si in mod sigur a fost la vremea lui a fost tare gustos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child