Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti" si marginile cratitei cu zahar, dupa care dati la o parte pentru a se intari.
Intr-un castron amestecati 6 oua cu 4 linguri zahar ( fiecare pune cat vrea), cu 1 litru de lapte si esente dupa gust.
Turnati compozitia peste zaharul caramelizat si bagati in cuptor la foc mic. Intre timp faceti un blat din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina: separati ouale, bateti albusul spuma cu zahar, adaugati galbenusurile, iar la final faina.
Cand crema de la cuptor este aproape gata (se strange si capata o culoare galben-maronie ), turnati blatul peste si mai lasati cca 20 minute.
Cand este gata, rasturnati crema pe o tava (va lasa muult sirop , dar il va trage blatul). Se lasa la racit si se poate servi cu frisca sau cu orice altceva, dupa preferinte.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii