Tort cremos cu mere și frișcă

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cremos cu mere și frișcă

Ingrediente

  • 1 kg 250 g mere taiate cubulete, presarate cu zeama de lamaie, scortisoara si zahar,
  • doua budinci de vanilie,
  • 4 linguri de zahar,
  • 750 ml suc acidulat - eu am folosit fanta de portocale, puteti pune ce suc doriti, de lamaie, de mere, sprite;
  • 1 ceasca ulei,
  • 2 cesti zahar,
  • 2 cesti apa rece,
  • 3 linguri otet,
  • 6 linguri cacao,
  • 3 cesti faina (mie mi-au intrat 3,5 cani),
  • 1 plic praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 2 lingurite bicarbonat (eu am pus doar una),
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Am amestecat praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de suc, dupa care am adaugat restul de lichid si apoi le-am pus la fiert; am lasat budinca pe foc, amestecand cu un tel in forma de para, pana a inceput sa se ingroase.

Budinca, racorita timp de 15 minute, am amestecat-o cu merele. Am uns o forma de copt cu margarina, am captusit-o cu pesmet si am turnat compozitia cu mere. Am nivelat si am introdus forma in cuptorul preincalzit, la foc mic, cca 30 de minute.

Intre timp am batut bine zaharul cu uleiul si sarea apoi si cu apa, vanilia, bicarbonatul stins cu otet. Am pus mai apoi si faina cernuta cu praful de copt si cacaua si am mixat bine, pentru incorporare. Compozitia rezultata e destul de fluida. Am scos forma din cuptor, am turnat deasupra compozitia de blat si am copt tortul la 180 de grade, cca 40 de minute. Pentru siguranta faceti testul scobitorii.

A doua zi l-am rasturnat pe un platou. Eu l-am si insiropat putin, cu suc de ananas, inainte de a-l rasturna. L-am ornat cu frisca si un rest dintr-o glazura de ciocolata pe care am folosit-o la alt tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise