Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa, adaugam ulterior zaharul si galbenusurile. Incorporam amestecand usor praful de budinca, faina si praful de copt. Se pune compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt (am folosit o forma de copt cu diametrul de 20 cm).
Coacem blatul, facem testul cu scobitoarea. Dupa coacere si racire se taie pe orizontala pentru a avea trei foi de blat.
Crema:
Preparam crema de budinca conform instructiunilor de pe plic. Acoperim cu o folie alimentara si lasam la rece. Dupa racire mixam budinca si adaugam frisca si esenta de migdale.
Pentru sirop, punem zaharul si apa pe foc si lasam pana se topeste zaharul. Se lasa la racit.
Insiropam prima foaie si intindem crema in strat uniform. Asezam a doua foaie pe care o insiropam si intindem iar crema. Imbracam si decoram tortul cu crema ramasa. Puteti decora tortul si cu ciocolata alba rasa. Eu am decorat doar cu crema si cateva bombonele de decor argintii.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii