Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Ingrediente

  • 1 blat de cacao(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun.
  • 2 linguri zeama de lime.
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr.Oetker.
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime.
  • 500 ml frisca lichida Hulala(produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale).
  • 200 ml frisca lichida Hulala.(pentru ornat tortul).
  • 400 gr crema de iaurt.
  • 2 plicuri de intaritor de frisca de la Dr Oetker.
  • Pentru decor:
  • 500g afine de padure,pentru sirop si pentru pus pe deasupra tortului.
  • 200 gr afine de padure(pentru ornat tortul pe deasupra dupa ce a fost pusa frisca in doua culori).
  • 6 linguri zahar brun si 6 linguri apa.
  • frisca alba si frisca mov pentru ornarea tortului.

Mod de preparare

Crema:

Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si zeama de lime,apoi se adauga smantana si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa.Se adauga in crema de iaurt si smantana.Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust,eu am pus 6 linguri de zahar brun), la care adaugam si un plic de intaritor de frisca de la Dr Oetker.Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Se obtine o crema spumoasa.

Pregatire afine:

Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 6 linguri de zahar brun si 6 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Dupa ce am terminat cu fierberea lor se pun intr-o strecuratoare sa-si lase tot siropul.Siropul se pune peste blaturile gata cumparate(eu am folosit doar 2 blaturi).Le-am insiropat cu acest sirop pe rand.

Finisare:

Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar,se aseaza primul blat,se insiropeaza cu siropul de afine pregatit si se pune crema din abundenta(3/4 din crema).Peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop si cu ajutorul unui betisor (betisor de frigaruie) amestecam in crema.Punem deasupra a doua foaie de blat,il insiropam si o acoperim cu restul de crema.Adaugam afinele din siropul pe care l-am fiert 5 minute si pe care le-am scurs bine, pe toata suprafata tortului.

Se da la rece pentru 4-5 ore.Eu personal l-am lasat de seara, pana a doua zi dimineata cand l-am ornat cu frisca de doua culori,alba si mov.Cea mov am facut-o prin adaugarea a 6 lingurite de sirop in frisca.Mentionez ca am avut mai multa frisca lichida pe care am pastrat-o pentru ornat,iar in aceasta frisca am mai pus un intaritor de frisca de la Dr Oetker.Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.

Este un tort foarte racoritor si delicios. Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise