Tort cu afine si crema de branza

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie
Tort cu afine si crema de branza

Ingrediente

  • Ingrediente blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200g crema de branza(eu am folosit Pilos)
  • 200g iaurt
  • 200g smantana dulce(frisca)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100g zahar praf Dr.Oetker
  • 20g gelatina Dr.Oetker
  • 150g dulceata de afine
  • Décor:
  • 1 plic frisca Dr. Oetker
  • 100g dulceata de afine

Mod de preparare

Pntru blat: Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu grija de jos in sus, pana terminam toata faina. Transferam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si nivelam cu grija suprafata. Introducem forma in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 –25 minute. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se racoreasca inauntru. Nu trebuie sa il lasam sa se raceasca complet ci doar sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Il rasturnam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in 3 foi.

Intre timp preparam crema: Batem frisca pana incepe sa se ingroase. Mixam crema de branza impreuna cu zaharul apoi adaugam iaurtul si vanilia. Adaugam peste frisca si omogenizam. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o amestecam cu grija in crema.

Asamblam tortul astfel: Tapetam pe interior forma de tort, cu folie, asezam prima foaie de blat, turnam jumatate din crema, adaugam din loc in loc gramajoare de dulceata si cu o furculita trasam usor niste valuri prin crema de branza. Asezam a doua foaie de blat, apoi crema si restul de dulceata si procedam la fel ca si la primul strat de crema. Punem deasupra ultima foaie de blat, acoperim cu folie si dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore.

Pentru decor eu am folosit frisca instant, pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic si dulceata putin incalzita pe care am intins-o pe mijlocul tortu-lui.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise