Un tort absolut delicios. Am folosit o tava de 22 cm - diametrul. Pentru un tort mai mare se dubleaza cantitatile. Reteta e de la Xandrinne, insa eu am inlocuit nucile cu alune. Ouale se fie la temperatura camerei.
Alunele, zaharul si apa se pun intr-o cratita. Se pune cratita pe foc la Bain Marie (se pune cratita, care nu atinge apa, intr-o oala mai mare cu apa) si se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa sa se racoreasca. In compozitia rece se amesteca galbenusurile, vanilia si cacaua. Separat se bat spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luata din cantitatea totala), apoi se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu alune. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la foc mic, 150°C, cca o ora. Se face testul scobitorii.
Se scoate blatul, cu grija, dupa ce s-a racit pe un platou si se orneaza. Eu am ornat cu frisca, ciocolata rasa si fructe de padure.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii