Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat
  • Am folosit o forma de tort rotunda cu peretii detasabili / 24 cm diametru
  • 350 g biscuiti populari
  • 250 g rahat diverse culori
  • 150 g nuci tocate grosier
  • 100 g merisoare
  • 140 g zahar
  • 140 ml lapte
  • 100 g unt
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • Pentru crema
  • 250 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 g ciocolata neagra
  • 350 ml frisca
  • 2 linguri cu cacao
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic gelatina
  • Pentru decor
  • nuca macinata fin
  • nuca de cocos
  • ornamente de ciocolata.

Mod de preparare

Pentru blat

Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile si merisoarele si amestecam.Punem pe foc o cratita si adaugam laptele,untul,zaharul si ciocolata rupta in bucati.Dam la foc mediu,avand grija sa amestecam continuu.Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata topita.Tragem de pe foc si lasam la racit circa 10-15 min.Turnam acest amestec peste biscuiti si amestecam bine pentru o buna omogenizare.Imbracam o forma de tort cu folie alimentara si punem compozitia de mai sus.Cu ajutorul unei linguri nivelam compozitia.Dam la frigider si lasam cel putin 30 min.In acest timp ne ocupam de crema.

Pentru crema

Punem gelatina in apa rece, la inmuiat ,conform instructiunilor de pe ambalaj.Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat si apoi adaugam mascarpone.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.Batem frisca spuma.Rupem ciocolata in bucati si o topim la baie-marie.

Adaugam cacao.si amestecam.

Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam in fir subtire gelatina.Amestecam si apoi incorporam ciocolata in crema de mascarpone.

Adaugam frisca si amestecam.

Adaugam coaja rasa de portocala si amestecam.Scoatem forma de tort din frigider si peste blatul de biscuiti adaugam crema de mai sus si apoi nivelam.Dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5).Eu am lasat peste noapte.Indepartam marginile formei si hartia alimentara .Ornam cu nuca,nuca de cocos si ornamente de ciocolata.Taiem felii si servim.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise